Futbol

Kırmızı Kart Operasyonu: Jorge Mendes’li Rafa Silva skandalı araştırılıyor

Portekiz’de düzenlenen ‘Kırmızı Kart Operasyonu’ kapsamında kara para aklama, vergi kaçırma, dolandırıcılık ve sahtekarlık yaptığı iddialarıyla gözaltına alınan ve Benfica başkanı Luis Filipe Vieira’nın daha önce yaptığı usulsüz işlere dair detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor.

Yurt Dışı Konserler

Benfica bu sefer de Rafa Silva hakları ile ilgili soruşturma kapsamında

Jorge Mendes’li Talisca usulsüzlüklerinde sonra şimdi de Mendes’in şirketi Gestifute’nin Portekizli futbolcu Rafa Silva’nın sportif haklarına ilişkin hareketlerden şüpheli olduğu açıklandı.

Portekiz’in Correio da Manha isimli gazetesinin iddiasına göre 28 yaşındaki Rafa Silva sadece 3 kulübü değiştirerek 36,262 milyon euroluk bir satış operasyona karışmış.

Jorge Mendes'in şirketi Gestifute'nin Portekizli futbolcu Rafa Silva'nın sportif haklarına ilişkin hareketlerden şüpheli olduğu açıklandı

Rafa Silva hakları ne olacak ?

Futbolcunun hakları ‘Kırmızı Kart’ süreci kapsamında Vergi Dairesi’nin yetkisinde olacak.
Haberde Rafa Silva “SC Braga SAD, Gestifute, Broshfish ve son olarak Benfica SAD’ın da dahil olduğu şüpheli hatlara sahip operasyonlardan” söz ediyor.

Rafa Silva’nın spor haklarının şimdiye kadar sekiz kez el değiştirdiğini ve kanat oyuncusunun profesyonelliğinden bu yana sadece Feirense, Braga ve Benfica gibi üç kulüpte oynamasına rağmen toplam 36.262 milyon euro topladığını söylüyor.

Correio da Manha’ya göre Rafa Silva, 1 Temmuz 2013’te Feirense’den SC Braga’ya transfer edilmiş ve Braga Rafa Silva’nın haklarının % 90’ı için 495 bin euro ödemişti. Daha sonra kulüp elindeki hakların yüzde 10’unu o dönemde oyuncuyu temsil eden şirket olan Onsoccer’a sattı.

Talisca transferinde Benfica başkanının usulsüzlükleri ortaya çıktı

Mendes’in Gestifute’si Rafa Silva’nın  % 40’ını 217 bin Euro’ya satın almış

24 Temmuz 2013’te SC Braga, kanat oyuncusunun yüzde 40’ını Jorge Mendes’in sahibi olduğu Gestifute’ye 217.500 euro karşılığında sattı.

Haziran 2014’ün sonunda Minho ekibi, oyuncu paslarının kalan yüzde 40’lık kısmı için halen ellerinde bulundurdukları 7,15 milyon euro karşılığında Browfish şirketiyle pazarlık yaptı. İki yıl sonra Temmuz 2016’da Benfica, Rafa Silva’ya ilgi gösterdi. SC Braga, Browfish’e verdiği yüzde 40’lık hisseyi sekiz milyon euro karşılığında geri almış olacak.

Gestifute, Rafa’dan aldığı pasonun yüzde 40’ını (bunlara 217 bin 500 euro ödemişti) 4 milyon euro karşılığında Braga’ya verdi.

31 Ağustos’ta Benfica, Rafa Silva’nın Braga’dan 16,4 milyon euro karşılığında imzalandığını duyurdu.

Ayrıca ‘Correio da Manhao‘ya göre, Mart 2020’de Benfica’nın mali direktörü Miguel Moreira, iki çalışanla SC Braga’ya yapılan eksik ödemeler hakkında görüştü.

Aynı kaynak, ‘Kırmızı Kart’ süreci kapsamında yapılan telefon dinlemelerinde teknik direktör Encarnado’nun, Benfica’nın oyuncuya borcunu ne kadar veya kime ödeyeceğini bilmediğinin doğrulanabileceğini söylüyor.

Rafa Silva 28 yaşında ve Benfica’da altıncı sezonunu yaşıyor.

Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira gözaltına alındı!

 

Yunanistan Golden

NationalTurk - Londra

NationalTurk Haber Merkezi, En Son Haberleri Gündemi, Spor Haberlerini, Ekonomi, Seyahat, Magazin, Politika ve Son Dakika Haberlerini en doğru ve objektif şekilde size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu