Gündem

Narin yetişkin tabutuyla uğurlandı

19 gündür arandıktan sonra dün cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran otopsinin ardından toprağa verildi.

Bali

Diyarbakır’da dün dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan Narin Güran’ın cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. 8 yaşındaki Narin’in cenazesi Ankara Büyükşehir Belediyesi yazılı yetişkin tabutuna konuldu.

Cenaze namazının kılındığı komşu köy Batıkarakoç’taki camide jandarma ekipleri güvenlik önlemi aldı.

Narin’e veda!

Diyarbakır’da kaybolan ve 19 gün sonra dere yatağında çuval içinde cesedi bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cenaze töreni ile son yolculuğuna uğurlandı.

Narin için komşu köy Batıkarakoç’taki camide cenaze namazı kılındı. 8 yaşındaki Narin için yetişkin tabutu kullanılırken, tabutunun başına da duvak konuldu.

Camiye gelinlik de getirildi.

Narin soruşturması: 24 gözaltı

Narin Güran’ın cansız bedeninin bulunmasının ardından kızın annesi, babası ve kardeşi dahil 24 kişi gözaltına alındı.

Otopsi işleminin tamamlandığını belirten Adalet Bakan Yılmaz Tunç, alınan örneklerin incelendikten sonra kesin ölüm nedenine ilişkin rapor düzenleneceğini söyledi. Narin’e ait DNA’nın tespit edildiği otomobil de incelenmek üzere yeniden Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Narin Güran’ın cenazesi Diyarbakır Adli Tıp Kurumundaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edildi.

Narin’in cenaze namazını kıldıran imam şunları söyledi:

“Bugün burada musallada yatan bizim vicdanımızdır, insanlığımızdır. Cenabı Hak bizleri vicdan sahibi, ahlaklı insanlardan eylesin. Toplumun olarak insanlığımızı yeniden gözden geçirir, hatırlarız; ahlaklı bir toplum olma yolunda ilerleriz.

Narin cennettedir, masum bir yavrumuz katledildi. Emin olun cennette. Bunun hesabını yapanlardan hesabı sorulacaktır. Benim korkum bu yavrumuzun cenazesini kılıyoruz, nasıl hesap vereceğiz. Bunu yeniden gözden geçirmemiz lazım.”

Narin okulların açıldığı gün kendi köyünde toprağa verildi. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu, Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da cenazeye katıldı.

Gözaltındaki Narin’in anne ve babasının cenazeye katılmak için izin istediği belirtildi.

Yunanistan Golden

NationalTurk

NationalTurk gazetesi, yazarları ve yorumcuları en doğru ve tarafsız olarak gündeme dair en önemli haberleri size ulaştırır. NationalTurk | Objektif | Bağımsız | Farklı

Bir yanıt yazın

Maldivler Turu
Başa dön tuşu